Harta site-ului
Ajutor
Nevăzătorii raionului Dubăsari la competiții republicane
Nevăzătorii raionului Dubăsari la competiții republicane

În conformitate  cu calendarul acțiunilor culturale și sportive al AO ,,Asociația Nevăzătorilor din Moldova” penru anul 2919, în perioada 25- 28 iulie 2019, la tabăra de odihnă Hîncești a avut loc Campionatul Național la Turism Sportiv și Orientare în Spațiu între nevăzători, slabvăzători și membrii familiilor lor.  Organizarea unor astfel de activități contribuie la promovarea modului sănătos de viață și consolidarea socializării cetățenilor cu dizabilitate de vedere, prin încurajarea practicării activităților fizice și sportive.
Turismul Sportiv și Orientare în Spațiu  este un mod de activitate, care aduce plăcere și se bucură de popularitate atât în rândul tinerilor cu dizabilitate de vedere, cât și în rândul persoanelor vârstnice.
La această măsură au participat peste 180 de persoane, au concurat 15 echipe sportive, inclusiv mixte de la 27 Organizații Teritoriale a AO ,,Asociația Nevăzătorilor din Moldova”. Sportivii Organizației Teritoriale Dubăsari au participat în cadrul echipei sportive mixtă ,,Voinicii”  OT Dubăsari – Căușeni, (în număr de 7 persoane), care au concuraat atât în echipă cât și individual la 8 probe sportive. Dl Petru Urîtu, locuitor al s. Ustia, persoană cu dizabilitate  de vedere severă, a reușit în termeni restrânși să însușească tehnica de legare a 6 noduri alpiniste. Foarte activ a fost la aceste competiții și dl Alexandru Maximciuc, persoană cu dizabilitate de vedere accentuată, locuitor al s. Coșnița. Dna Valentina Urîtu pe parcursul acestor patru zile ale campionatului a pregătit membrilor echipei bucate gustoase, pentru ce îi aducem sincere mulțumiri.
La ceremonia de închidere a acestor competiții, echipa sportivă OT Dubăsari clasată pe locul III la concursul ,,Țintașul iscusit” a fost menționată cu o premie și diplomă.  În semn de prețuire a contribuției la buna desfășurare a Campionatului Național la Turism Sportiv între nevăzători ,,Hîncești – 2019”, Organizația Teritorială Dubăsari a fost decernată încă cu o diplomă. Premiile bănești, diploma sunt un stimul de a depune mai mult efort pentru a obține rezultate mai frumoase pe viitor.
Desigur Campionatul Național La turism Sportiv și Orientare în Spașiu între nevăzători și slabvăzători necesită dorință, atenție și prudență, putere de forțe, însă dispoziția bună pe care o acumulezi te încarcă cu energie pe o perioadă îndelungată.
Din numele membrilor echipei care au participat la competiții adresez un mesaj de mulțumire Președintelui raionului Dubăsari, dlui Grigore Policinschi, Consiliului raional Dubăsari, SRL ,,APROCOMTEX”, S.A. ,,SUPRATEN” pentru susținerea și  suportul financiar acordat pentru deplasarea sportivilor OT Dubăsari la Campionatul dat.
 Anatolii NAGHȚ,
 Președintele OT Dubăsari a AO ANM

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Nevăzătorii raionului Dubăsari la competiții republicane - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta